Je ontwikkeling heb je zelf in (je) hoofd.


We wisten het allemaal wel, maar je mindset heeft nog al veel invloed op het vervullen van je potentieel! In deze grafiek is dat nog eens mooi weergegeven. Een beetje confronterend, dat wel, aangezien er helaas nog veel mensen aan de 'fixed' kant zitten. Dit is niet alleen nadelig voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Invloed speelt hier een grote rol, het hoeft niet alleen om het resultaat te gaan. Juist het proces is waar je ontwikkelt en nieuwe verbindingen in je hersenen maakt. Dat zouden we allemaal moeten willen. 'Fixed' lijkt misschien een veilige optie, maar wat als veilig nou gelijk staat aan stagnatie? Niet groeien? Je ontwikkeling heb je zelf in handen of eigenlijk in je hoofd. En dit kun je trainen, want ook wie in een fixed mindset zit kan een growth mindset ontwikkelen. Dit doet me denken aan de krachtige quote van Hendry Ford: “Whether you think you can, or you think you can't--you're right.” en zo is het maar net.

*bron afbeelding: Carol Dweck


 OVERZICHT 

 BERICHTEN