Empatisch, ondersteunend, onderzoekend, ontwikkelingsgericht, creatief en ervaren.

 

Mariët heeft een passie voor tennis, ballet, toneel en zeilsport. Vanaf 11 jarige leeftijd doorliep zij, als een jong toptalent, de professionele dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar belangstelling voor juist de empatische kant van coaching van mensen werd hier gewekt en groeide tijdens deze opleiding uit tot een innerlijke noodzaak. De kernvraag hierbij gedurende haar hele danscarrière was: Hoe kun je getalenteerde en gemotiveerde mensen mentaal zo begeleiden en ondersteunen dat zij zich kunnen ontwikkelen tot een succesvol professionele danser?

 

Na 15 jaar als professioneel danseres, waarvan de laatste 10 jaar bij INTRODANS, omringd door ambitieuze en gepassioneerde collega’s, werkend met internationale topchoreografen, wilde zij haar ervaringen delen met de huidige generaties. Zij behaalde de ArtEZ BA Dance in Education en ging aan de slag in de rollen van docent, choreograaf, repetitor en coach voor klassieke dans. Zij werkt o.a. met HBO ArtEZ, MBO Rijnijssel en Studio 26 (voorheen Atelier Velp) selectie studenten Dans. 

 

 

  • LinkedIn Black Round


Voor Mariët gaat het mentaal gezien vooral om de groei van de intrinsieke motivatie, het zelfvertrouwen en het zelfregulerende vermogen van mensen.

 MARIËT 

 ANDRINGA